25 Temmuz 2013 Perşembe

Cepten Tahsilat İnternetten Bütün Kredi Kartları ile E-tahsilat

Tahsilat alacaklı olduğunzu kişi, kurumlardan ya da size ödeme yapacak olan müşterilerden aldığınız para transferine verilen genel ad olarak tanımlanmaktadır.

Günümüzde hala eski tahsilat yöntemleri uygulanmaktadır. İlgili yere, kuruma ya da kişiye tahsilatçı gönderilmekte, posta ya da bankadan havale alınmakta, ya da borçlu olan kişinin ödeme yapmak için gelmesi beklenmektedir. Bu süreçlerde oldukça fazla insan gücü ve zaman harcanmaktadır. Çünkü tahsilat yapacak olan kişi kurum ya da kuruluşa tahsilat gününde ulaşılamamaktadır. Bu dönemlerde telefon, mail, fax trafiği oldukça hızlı bir şekilde yaşanmaktadır. Ödemeler bazen yanlış hesaplara yapılmakta bazende hiç yapılmaya bilinmektedir. Bu durum muhasebecileri ve finans müdürlerini canını oldukça sıkmaktadır.



Ancak teknoloji oldukça fazla gelişmiştir. Yaşanan gelişmeler internete taşınmış ve e-tahsilat sistemleri geliştirilmiştir. Bu sistem sayesinde size özel bir e-tahsliat sitesi açılır ve bu site üzerinden tahsilatlarınızı yapabilirsiniz. Açılan sitenize sanal poslarınız entegre edilir. Ödeme yapacak olan bayi, kişi, kurum ya da kuruluş sitenize giriş yapar. İster üye olarak isterse üye olmadan kredi kartı ile ödemesini tamamlar. Bunun için tek yapması gereken şey bilgilerini girmektir. Dilerse aylık otomatik olarak ödeme talebinde de bulunabilir.

Özellikle bayisi olan şirket ve firmalar için geliştirilmiş bir sistemdir. Firma ve şirketler bayilerinden tahsilatlarını bu sistem sayesinde almaktadırlar. Alt bayiler ise bu sistemi kullanarak müşterilerden tahsilat yapabilmektedir. Zincir tahsilat sadece bir e-tahsilat sitesi üzerinden yapılabilinir. Buna da bayi tahsilat sistemi denmektedir.


Bütün bunlara ek olarak tahsilatlarınızı cepten tahsilat entegrasyonu ile internete bağlanabilen herhangi bir cihazdan da yapabilirsiniz. Tahsilatları kontrol edebilir işlem raporlarını anında alabilirsiniz. Kayıt tutmanıza hiç gerek yoktur. Sistem sizler için kayıt tutmaktadır. Dilediğini zaman kayıtları excel dosyası halinde de indirebilirsiniz. Bu sayede çayınızı yudumlarken bile tahsilatlarınızı online bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

E-tahsilat online tahsilat sistemleri sayesinde bütün sıkıntılarınızdan kurtulacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder