25 Temmuz 2013 Perşembe

Cepten Tahsilat İnternetten Bütün Kredi Kartları ile E-tahsilat

Tahsilat alacaklı olduğunzu kişi, kurumlardan ya da size ödeme yapacak olan müşterilerden aldığınız para transferine verilen genel ad olarak tanımlanmaktadır.

Günümüzde hala eski tahsilat yöntemleri uygulanmaktadır. İlgili yere, kuruma ya da kişiye tahsilatçı gönderilmekte, posta ya da bankadan havale alınmakta, ya da borçlu olan kişinin ödeme yapmak için gelmesi beklenmektedir. Bu süreçlerde oldukça fazla insan gücü ve zaman harcanmaktadır. Çünkü tahsilat yapacak olan kişi kurum ya da kuruluşa tahsilat gününde ulaşılamamaktadır. Bu dönemlerde telefon, mail, fax trafiği oldukça hızlı bir şekilde yaşanmaktadır. Ödemeler bazen yanlış hesaplara yapılmakta bazende hiç yapılmaya bilinmektedir. Bu durum muhasebecileri ve finans müdürlerini canını oldukça sıkmaktadır.



Ancak teknoloji oldukça fazla gelişmiştir. Yaşanan gelişmeler internete taşınmış ve e-tahsilat sistemleri geliştirilmiştir. Bu sistem sayesinde size özel bir e-tahsliat sitesi açılır ve bu site üzerinden tahsilatlarınızı yapabilirsiniz. Açılan sitenize sanal poslarınız entegre edilir. Ödeme yapacak olan bayi, kişi, kurum ya da kuruluş sitenize giriş yapar. İster üye olarak isterse üye olmadan kredi kartı ile ödemesini tamamlar. Bunun için tek yapması gereken şey bilgilerini girmektir. Dilerse aylık otomatik olarak ödeme talebinde de bulunabilir.

Özellikle bayisi olan şirket ve firmalar için geliştirilmiş bir sistemdir. Firma ve şirketler bayilerinden tahsilatlarını bu sistem sayesinde almaktadırlar. Alt bayiler ise bu sistemi kullanarak müşterilerden tahsilat yapabilmektedir. Zincir tahsilat sadece bir e-tahsilat sitesi üzerinden yapılabilinir. Buna da bayi tahsilat sistemi denmektedir.


Bütün bunlara ek olarak tahsilatlarınızı cepten tahsilat entegrasyonu ile internete bağlanabilen herhangi bir cihazdan da yapabilirsiniz. Tahsilatları kontrol edebilir işlem raporlarını anında alabilirsiniz. Kayıt tutmanıza hiç gerek yoktur. Sistem sizler için kayıt tutmaktadır. Dilediğini zaman kayıtları excel dosyası halinde de indirebilirsiniz. Bu sayede çayınızı yudumlarken bile tahsilatlarınızı online bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

E-tahsilat online tahsilat sistemleri sayesinde bütün sıkıntılarınızdan kurtulacaksınız.

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Online Tahsilat

ONLİNE TAHSİLAT

Online tahsilat klasik yöntemler ile yaptığınız tahsilatları internet üzerinden kredi kartları ile yapabilmenizi sağlayan bir sistemdir. Online tahsilat sistemleri ile ödeme alacağınız kişilerden tahsilatlarınızı sahip oldukları kredi kartları ile yapabilirsiniz.

Online tahsilat sizleri zaman kayıplarından ve fazla iş gücünden kurtaran bir sistemdir. Bu sistem sayesinde yapılan bütün işlemlerin raporlarını tutmanıza gerek yoktur. Online tahsilat sistemi sayesinde sahip olacağınız site sizin adınıza güvenli bir şekilde kayıtlarınızı tutacak ve dilediğiniz zaman raporlarınızı yazdırmanızı sağlayacaktır.

E-TAHSİLAT SİSTEMLERİ


Bir örnek ile beraber e-tahsilat online tahsilat sistemlerinin nasıl kullanılacağını anlatalım. Diyelim ki 200 tane bayiniz var. Onların da mutlaka alt bayileri ve alt bayilerinde müşterileri bulunmaktadır. Bayilerinizden, alt bayilerinizden ve onların müşterilerinden online bir şekilde internet siteesi üzerinden tahsilat yapabileceksiniz.

Nasıl oluyor online ödeme diye soruyorsanız hemen anlatalım. Size ait bir site açılıyor. Bu siteye sahip olduğunuz sanal poslar entegre ediliyor. Bayileriniz ve müşterileriniz bu siteye girerek kredi kartları ile beraber sizlere ödeme yapabiliyorlar. Siz taksitli ya da tek çekim gibi ödeme seçeneklerini onlara sunabiliyorsunuz.

E-TAHSİLAT SİTESİ


Örnek olarak http://odeme.mapasshop.com/ sitesini inceleyebilirsiniz. Siteye giriş yaptıktan sonra sol kısımda bir üye giriş ve üye kayıt kısmı bulunmaktadır. Müşterileriniz ve ve bayileriniz bu siteye giriş yapar. Üye kayıtlarını tamamladıktan sonra ödeme sayfasına gelirler. Ödeyecekleri miktarı yazarlar. Kredi kartı bilgilerini girdikten sonra ödemelerini tamamlarlar. Siz bu sitenin yöneticisi olursunuz. Kim ne kadar ne zaman ödeme yapmış görebilir ayrıca dilediğiniz bayinize taksitlendirmelerde dilediğiniz komisyon oranını belirleyebilirsiniz.

........................................

E-tahsilat / Online Tahsilat

........................................