4 Kasım 2013 Pazartesi

Türkiye'nin E-ticaret Sağlayıcısı

Neticaret kurulduğu 2001 yılından bu yana e-ticaret yazılımları üzerine faaliyetlerini sürdürmekte ve projeler üretmektedir. Araştırma-Geliştirme(Ar-Ge) çalışmalarını tamamen kendi öz kaynakları, bilgi birikimi ve teknolojisiyle gerçekleştirmektedir. 2001 Yılında 3 kişilik kadrosuyla faaliyetine başlayan Neticaret, bugün alanlarında uzman 30 kişilik kadrosuyla çalışmalarına devam etmektedir.
Neticaret Ar-Ge faaliyetlerini 2007‘den bu yana 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kanununa bağlı olarak İTÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde sürdürmektedir. Şirketin merkezi, satış ve pazarlama, destek ve tasarım birimleri İstanbul Şişli’dedir. 2008 Yılında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının onayı ile "Yer Sağlayıcı" statüsü alan Neticaret aynı zamanda Microsoft SPLA (Service Provider Licence Agreement) ünvanına da sahiptir. 
Neticaret, hizmetlerini Grid Telekom’da barınan 68 sunucudan oluşan donanım parkuru üzerinde sağlamaktadır. Neticaret sunucuları 3 katmanlı güvenlik sistemi ile korunmakta olup tüm veri tabanı ve uygulamalar 3 katmanlı yedekleme sistemleri ile güvence altına alınmıştır.

e-ticaret eticaret